tisdag 13 maj 2014

Lazy-days

Idag kom jag hem, la mig på sängen och däckade på två röda. Då och då vaknade jag till när min sambo som satt på sängen vid datorn sa "ska du verkligen sova nu?"
"Ah.. Ska ba ta en liten nap" sa jag och somnade efter varje gång han väckte mig och vaknade upp i en pöl av mitt eget dreggel på kudden.

"Skulle inte du träna idag?" frågade han sen.
"Jo" sa jag och lät precis som en heroinist som just skjutit in sin sil. "Ja ska bara..."
"Men om du är så trött, ska du verkligen träna idag?". Det var så skönt att höra det, även om det givetvis är jag själv som bestämmer vilka dagar jag tränar och inte så kan det då och då vara så skönt om någon annan hjälper till att släppa på ens krav när man känner att man bara inte orkar.

Istället för att träna, eller ens motionera det minsta gav jag mig iväg för att köpa celsius-drickor och Questbars. Även om jag älskar att träna och jag ogärna hoppar över ett pass, vilket jag i praktiken inte gjorde den här gången, man har ju sina vilodagar som man placerar ut när det känns lämpligt, så kan det vissa dagar, när man är så där djävulskt trött, vara lite lyxigt att tillåta sig själv att ligga som en bulldeg i soffan och inte göra ett dyft.

Så det har jag ägnat mig åt idag - att i princip inte göra någonting. En vardagslyx som känns riktigt härlig att unna sig själv då och då. Det behöver man ibland.

1 kommentar:

  1. Hej! Jag hittade din blogg genom en add-tråd på Familjeliv och tycker att den är inspirerande. Jag har också add, fick min diagnos för fyra år sedan och sedan dess har all min energi och tid gått till att arbeta med min rätt tillknycklade mentala hälsa. Under den här perioden har jag helt kommit av mig gällande att ta hand om mig själv och jag har dessutom använt mat som ångestdämpare, så jag har gått upp ganska mycket i vikt. Det är någonting som jag är väldigt ledsen över och vantrivs med. Problemet är att jag nu, trots att jag mår bättre, inte vet var jag ska börja. Jag har en väldigt klassisk add-problematik, så jag har jättesvårt att komma igång med nya aktiviteter och att bryta gamla mönster och det känns som att jag har kört fast totalt. Jag har i stort sett ingen erfarenhet av träning sedan tidigare och gym skrämmer mig lite grand. Ifall du har några tips eller råd på hur man kan komma igång med träning och/eller nya matvanor, så skulle det betyda mycket för mig. Tack för en fin blogg! /Linn

    SvaraRadera