söndag 8 februari 2015

Nyttig grädde? Jajemen

Jag är överförtjust i vispgrädde.
 Fluffig, nyvispad grädde, så gudomligt gott. Därför har jag länge varit på jakt efter ett substitut, finns det något att ersätta grädden men om man vill äta en god fruktsallad på fredagskvällen utan att cheata "ordentligt"?

Många använder ju kvarg men det blir ju aldrig samma sak, jag tror mig dock ha hittat svaret på mina böner - mandelgrädde!
Fine, den kanske aldrig blir helt clean, men kolla skillnadena i näringsvärden och kcal mellan den och vispgrädde per 100g:

Vispgrädde
Kcal: 370
Fett: 40g
Kolhydrat: 3,0
Protein: 2,1

Mandelgrädde
Kcal: 81
Fett: 8g
Kolhydrat: 1,7
Protein: 0,6

Lite skillnad huh? Ska bli spännande att prova, det får bli mitt nästa fusk!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar