fredag 23 augusti 2013

Sagan om den omonterbara hyllan forts.

Detta har hänt:

Emma och Christoffer köper ett "enkelt" garderobssystem på IKEA som består av tre skenor som ska borras upp. Hyllor och backar fästes med ett "klicksystem" som inte kräver verktyg.

Ingen vet hur man ska montera, experthjälp kallas in i form av Emmas bror snickaren.

Snickaren släpas till platsen efter jobbet, borren vi fått låna visar sig inte fungera bra med nygjuten betong. Arbetet avbryts.

Man lånar in en proffsborr av Johns kompisar. John släpas till platsen efter jobbet för sin expertis. Trött och sugen på att ta en öl med sin bästa kompis utför John jobbet.
När skruvarna skall skruvas i visar det sig att de är för stora. Arbetet avbryts.

Skruvar i rätt storlek köps. "Detta kommer gå på 5 minuter ju!" säger en glad Christoffer innan det visar sig att två av borrhålen är för grunda.

Emma ringer ägarna till borren som har lämnat tillbaka den till sin pappa som de har lånat borren av. Emmas får åka till pappan och låna borren.
Hålen borras upp, skruvarna skruvas i och sen är resten biff?

Nej, för den ena skenan är placerad någon millimeter åt fel håll, vilket, i uppriktiga ordalag "fuckar upp" hela klicksystemet.
Emma är nu mycket nära sammanbrottet med stort S.

Efter mycket bändande får Emma och Christoffer upp hyllan. Emma börjar lägga in sina kläder och ska just ta en bild på spektaklet så säger det "brak" och hyllan med alla galgar på ligger i en hög.

Emma får psykbryt, Christoffer styr upp och, hör och häpna - allt är uppsatt (med förmaningen, "rör hyllorna försiktigt, häng ingenting i mitten")

Antal begynnande gråtattacker: 4
Antal besök på psykakuten: 0
Antal höjda röster: 2
Antal bilturer för att hämta borrar: 6

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar