onsdag 24 april 2013

Gårdagens bravader

Igår var det rygg som stod på träningsschemat.

Eftersom jag har haft problem med värk i mitt högra skulderblad som jag började känna av igår ville jag ta det säkra före det osäkra och boka in en massage - bara för att mjuka upp muskeln lite och eventuellt förebygga mer smärta.

Jag kollade runt bland massageställen som var bokningsbara på internet, men hittade inga tider så det fick bli en thaimassage (som faktiskt är väldigt bra och prisvärda), jag valde en precis intill gymmet och fick en kvinna som till skillnad från andra thaimassöser inte var så hård i nyporna och nästan tog lite för löst, men det var nog lika bra.

Det var skönt och hon hade på någon form av thailändsk tigerbalsam-smet på, efteråt kändes det mycket bättre.

Det roliga är dock inte hur jag låg och blev masserad utan vad som hände efter.
Jag skulle betala, eftersom varenda liten kiosk nuförtiden har korthållare hoppades jag att även de hade det eftersom ingen människa under 70 går runt med cash i plånboken.

Det hade de inte, bara en kassaapparat från Sovjettiden (and I don't blame them ärligt talat, jag förstår varför de inte tar betalningarna på kort, kan nog vara svårt att få det att gå runt om man är helt ärligt mot Skatteverket) hur som helst, i salongen befann sig en äldre, barsk kvinna 50+ samt två yngre massöser.

Jag föreslog att jag skulle lämna kvar min väska som säkerhet och smita iväg och hämta ut pengar lite snabbt för att sedan komma tillbaka och betala (jag hade bil och bankomaten låg typ 2 min därifrån)
Men nej, istället ville hon att jag skulle lämna mitt ID-kort och sedan komma tillbaka och betala imorgon för hon ville åka hem. Jag kände lite - how about no?

"Jo, fast, jag kind of behöver mitt körkort på mig om jag är ute i och kör". Min massör skällde på henne på thailändska och sedan åkte jag och hämtade ut pengarna, det gick på typ 10 minuter. Lite märkligt beteende av ägaren, men men, massagen var underbar och jag kan verkligen rekommendera thaimassage till alla som vill unna sig lite extra lyx eller har ryggont.

Sedan att thaimassagerna har en dåligt rykte anser jag inte beror på massöserna själva, utan de äckel som går dit och faktiskt skapar efterfrågan som har funnits på vissa thaimassageställen. Tycker det är så vidrigt med folk som förutsätter att kvinnor från Thailand ställer upp på detta eller begär det av dem. 
De skall respekteras så som alla andra. Bara en parentes.

En annan lite märklig grej var när jag var på väg hem från gymmet igår och skulle köpa cigg.
Kör in på en mack, går in med träningskläderna på och bilnycklarna i handen och ber om ett paket.
"Legg tack"
"Fan, det ligger i bilen"
"Då får du gå och hämta det!"

Dude, det finns något som kallas slutledningsförmåga - om någon kör i på en mack, ses kliva ur bilen som ensam passagerare (och därmed förare) med bilnycklarna i handen, borde inte det om något bevisa att vederbörande är över 18? 
Om man inte är ute och tjuvåker farsan bil olagligt men det känns inte rimligt att förutsätta.

Jag vet att de måste legga men jag har svårt att tro att de där nissarna som kontrollerar det skulle ge nedslag på om någon blev sedd kliva ur en bil på förarsidan, med bilnycklar i handen och ville köpa cigg. Det är bara jag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar