Jag tycker kakan blev jättegod!
Bilderna är kvar hemma men här kommer receptet i alla fall:
Kakan
Blanda ihop lite mindre än 1dl vaniljkasein, 2 tsk bakpulver samt 1 dl pofiber. Ös på med kardemumma och kanel (jag hade säkert i 1,5-2 tsk).
Vispa i en annan bunke 3 ägg pösigt tillsammans med 1 dl Stevia strö. Tillsätt 100 g kvarg, ca 1dl finrivna rödbetor, 0,5 dl vatten, några krossade valnötter samt det torra och vänd ihop till en jämn smet. Häll smeten i en springform och grädda på 175 grader i 25 minuter. Tag ut kakan ur ugnen och låt svalna helt under en bakduk.
Glasyren
Vispa 100 g Philadelphiaost (jag tog 3%-ig) fluffigt med 1 dl sukrin melis eller sötströ, och 0,5g saffran. Smeta på kakan et voila!
Vispa i en annan bunke 3 ägg pösigt tillsammans med 1 dl Stevia strö. Tillsätt 100 g kvarg, ca 1dl finrivna rödbetor, 0,5 dl vatten, några krossade valnötter samt det torra och vänd ihop till en jämn smet. Häll smeten i en springform och grädda på 175 grader i 25 minuter. Tag ut kakan ur ugnen och låt svalna helt under en bakduk.
Glasyren
Vispa 100 g Philadelphiaost (jag tog 3%-ig) fluffigt med 1 dl sukrin melis eller sötströ, och 0,5g saffran. Smeta på kakan et voila!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar