onsdag 13 november 2013

Min vidriga mardröm - verklighet för vissa.

Jag hade en så vidrig, skräckfylld dröm inatt.

Jag drömde att jag skulle till skolan (min gamla högstadieskola) men bumpade in i mitt ex som på något sätt tvingade eller lurade mig hem till hans lägenhet. I början var det på helt vänliga premisser, jag hade något där som jag skulle hämta men ganska snart trappades stämningen upp och blev hotfull.

Det slutade med att han bestämde tillsammans med sin kompis att de skulle styckmörda mig dagen därpå. Jag försökte hitta min mobil och smsa min bror som troligen låg och sov och precis som jag är ganska svårväckt. Jag tänkte sms-bomba honom och skriva "John" flera gånger på raken men också be honom att inte ringa upp för då skulle jag bli busted.

Mitt ex hade nämligen gömt min mobil för mig men jag hade hittat den och tog den med mig in då jag låtsades gå på toa. 

Min plan B var att smsa Elin, eftersom hon alltid svarar och be henne telefonterra John.
Jag skrev "Jag vet inte varför men jag gick hem till XX, han tänker styckmörda mig imorn, ring absolut inte upp, ta med dig Patrik och gärna 2 stycken till för dom är 4 pers".

Mitt ex hade en tidningsartikel uppsatt med en bild på en annan tjej han mördat. "Kan han göra sig av med henne utan vidare kan han det med mig" tänkte jag.
Det sjuka i drömmen var att hans kompis, som för övrigt var rullstolsburen, var väldigt trevlig mot mig och vi satt och snackade på kvällen, däremot vet han sig inte en tum när det kom till planen. De skulle döda mig nästföljande dag.

Så när mitt ex hade somnat lyckades jag fly, jag ringde polisen och kom fram till en kvinna. Jag skrek:
"Han tänker mörda mig imorgon och jag har bilen parkerad utanför hans hus och alla mina saker ligger i lägenheten! Plånbok, ID-kort, ALLT! Hur ska jag göra för att få det därifrån? Jag ska till Florida imorgon, jag måste ha mitt pass!"
Poliskvinnan: "Ja, oj, det är ju värt ca 3500 i försäkringspengar, det bästa du kan göra är att anmäla honom så skickar vi dit någon som undersöker honom"
Jag: "NEJ NEJ NEJ NEJ NEJ, INTE ANMÄLA, DU FÅR INTE, DU FÅR INTE ANMÄLA HAN KOMMER HITTA MIG OCH DÖDA MIG DÅ!"

Sen följde lite bladder men till slut lyckades jag ta mig till mitt föräldrarhem i Högdalen där dörren inte gick att låsa. That panic. Jag försökte om och om igen men det gick bara inte.

Därefter fick jag komma till ett skyddat boende. Det var en enorm 1800-tals villa med massvis av rum där andra ungdomar bodde. Entrén vaktades av en kollega till mig (Alex) som hade en fet K-pist i handen och som dyrt och heligt lovade att hålla vakt.

Dock hade han glömt att ens stänga en dörr som satt precis bredvid den stora ytterdörren, som jag fick stänga och låsa. Jag ryckte i dörrarna säkert 5 gånger för att se om dom var låsta.

Därefter kollade jag så att alla fönster i hela huset var stängda och låsta.

Paniken jag hade i drömmen går inte att beskriva. Skräcken, paranoian, allt.
Efter att jag drömt detta tror jag att jag har en hum om hur de kvinnor som blir mördade av sina respektive känner sig. 

Tänk er kvinnan som blev mördad med 33 knivhugg av sitt ex, bland det sista hon skrev till sin mamma i Facebook-chatten var att ingen tog det på allvar. Tänk att vara den enda som verkligen förstår att du kommer att dö förr eller senare.

Fy fan alltså. Personligen tycker jag att man ska dra igång det tunga artilleriet direkt. Blir en kvinna på något sätt trakasserad av sin respektive eller kanske ett ex så ska minsta hot leda till strängt besöksförbud (vilket de här männen ofta skiter i), elektronisk fotboja för karln så han bara får röra sig mellan hemmet, affären och jobbet ungefär och ett larmsystem ska utlösas när han inte gör det.

Dessutom ska kvinnan få omedelbar hjälp med skyddad identitet och boende som inte går att röja på något sätt. Egentligen ska mannens frihet begränsas, men det ska även vara i princip omöjligt att på något sätt göra kvinnan illa.

Ingen ska behöva känna den paniken. Och detta var bara en dröm.

1 kommentar:

  1. varför ringer du inte mej jag är INTE svårväckt (din andra bror)

    SvaraRadera