torsdag 13 mars 2014

Muggkaka recept

Har ni hört talas om muggkakor? Eller s.k mugcakes på engelska.

Det är helt fantastiskt, man blandar ihop en smet som man häller ner i en mugg, kör i micron i ca 1,5-2 minuter och sedan har man en kaka!
Jag tog receptet härifrån och det blev väldigt gott. Tips är att ha något creme-liknande till, själv hade jag kvarg med lite jordnötssmör men man kan nog variera med någon söt gegga, kanske proteinfluff eller liknande.



1,5 msk kokosmjöl1,5 msk lättkesella1 tsk bakpulver0,5 msk kakao1 msk mandelmjöl1 äggvita1 msk whey complete choklad (kan uteslutas)1 msk stevia strö2-3 msk vatten eller mjölk
1. Blanda ihop alla ingredienser med en stavmixer så det blir en tjock smet. Häll smeten i en smörjd mugg (jag använde kokosolja) och ställ in i micron på högsta effekt i ca 1,5 minut.
Stjälp upp kakan på ett fat och skär den på mitten. Lägg ett lager jordgubbar och lite kesella blandat med vaniljpulver och lite Stevia strö.

Näringsvärde för mugg-kakan (utan kesella och jordgubbar):167 kcal16 g protein6 g kolhydrater7 g fett

Receptet är lånat från Tasty Health som ska ha all credd!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar